Kiss Márton hallgatói kívánságait is teljesíti


Galéria az alábbi linken érhető el:
https://www.vaol.hu/galeria/kiss-marton-hallgatoi-kivansagait-is-teljesiti


Elolvasom  

Forrás     vaol.hu
Gaming koncert!


Gaming zenei koncert az Irodában!! feat. Kiss Marci zongoraművész | Random Vasárnap

A GameDay Irodával közösen adott koncertet Kiss Márton – a programban a leghíresebb és legközkedveltebb játék-soundtrackek szerepeltek.
Az alábbi linken meghallgatható a teljes adás:
https://octv.hu/video/gaming-zenei-koncert-az-irodaban-feat.-kiss-marci-zongoramuvesz-random-vasarnap-82043.html


Elolvasom  

Forrás     octv.hu
Zene mindenkinek – Interjú a papageno.hu oldalonKiss Márton az első zongoráját bútordarabnak hitte, miután azonban a hangszert lábára fordították, nem volt menekvés. Azóta is zongorázik, tizenéves korától pedig már nem is csak itthon. Grazban tanult, miközben Vásáry Tamás olaszországi koncertjére is elhívta. Még csak 25 éves, de bekerült a La femme 50 tehetséges magyar fiatal mentorprogramjába, mentorával pedig azon dolgozik, hogy saját kezdeményezését, a Zene mindenkinek programsorozatot népszerűsítse, és minden magyar településre elvigye a komolyzenét.

 

Forrás: papageno.hu


Elolvasom  Kiss Márton – Zongora a kapualjból – La Femme 50 tehetséges magyar fiatalÖtéves volt, amikor egy velemi ház kapualjában meglátott egy régi zongorát. Azt sem tudta először, mi ez, de a látvány megbabonázta, és el is döntötte az ő további sorsát. A szülei hazavitték a hangszert, ez lett az első zongorája.

A képhez hozzátartozik még egy kürtművész édesapa és egy fuvolaművész édesanya, és persze a hangszereik, de zongora történetesen nem volt otthon. „Addig is sok zenét hallgattunk otthon, nagymamám mesélte, hogy sokat vezényeltem játékból gyerekként, és mindig a komolyzene volt az, ami megnyugtatott” eleveníti fel a családi emlékeket Kiss Márton. Ötévesen kezdett zeneiskolában zongorázni, és mivel a gyerekkori vezénylés nem hagyta nyugodni – azóta is kacérkodik a karmesteri pályával –, szeretett volna több hangszert is megismerni. Kürtölt, dobolt, furulyázott, de a zongorától soha nem távolodott el. „Az a legszebb benne, hogy bármit lehet rajta játszani. Egyetlen másik hangszer sincs a világon, amelyik le tudja kísérni saját magát, amin el tudom játszani, amit kürtre, fuvolára vagy hegedűre írtak. Nem volt kérdés, hogy mellette maradok.”


Elolvasom  

Forrás     lafemme.hu
Kiss Márton zongoraművész enesei koncertjét hallgatták meg a győrsövényházi 4. osztályosokA grazi Zeneművészeti Egyetemen hamarosan mesterdiplomázó, a Szombathely melletti Sén élő Kiss Márton zongoraművész elhatározta, hogy 25–30 év alatt Magyarország minden településén koncertet ad. A Zene mindenkié nevet viselő sorozat részeként december 16-án az enesei iskola aulájában lépett fel.

 


Elolvasom  

Forrás     Győrsövényház
Ilyet magyar Bécsben még nem zongorázott! – Kiss Márton hatalmas sikert ért elEddig Magyarország legjobb eredménye ezen a versenyen.

Augusztus 15 és 21 között immáron nyolcadik alkalommal hirdették meg a Nemzetközi Rosario Marciano Zongoraversenyt Bécsben. A három kategóriában összesen közel 80 fiatal művész indult. A verseny a világ 75 legjelentősebb versenyét tömörítő Alink-Argerich Alapítvány egyik megmérettetése, melyre ezúttal is a világ minden tájáról, a teljesség igénye nélkül, Máltáról, Oroszországból, Dél-Koreából, Japánból, Angliából, Belgiumból, Kanadából és Venezuelából érkeztek versenyzők.

Az első kategóriában rendezett három fordulós versenyen, melyen közel 2 óra versenyanyagot kellett előadni, többek között a döntő fordulóban egy 50-55 perces koncertprogramot. A Vas megyei Kiss Márton 2. díjat nyert, amely eddig Magyarország legjobb eredménye ezen a versenyen.


Elolvasom  

Forrás     Nyugat.hu
Egy fiatal virtuóz zongorajátékával bűvölte el a Premontrei diákközönségétA zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér.” (Debussy)

Az Új Európa Alapítvány jubileumi arcaként már sokak által megismert zongoraművész — Kiss Márton Balázs— koncertezett a Premontreiben. A fiatal tehetség egyik célja, hogy a komolyzenét minél több településre elvigye az országban, s igazi siker számára, ha játékával a mai tinédzserközönségnek is örömet tud szerezni. A Premontreiben a klasszikus zene mellett erdélyi népdalokat és a fiatalokhoz közel álló filmzenéket is előadott.


Elolvasom  

Forrás     Frisss.hu
A legjobbak a legjobbak közöttGyurácz Ferenc, Dancsó Zoltán és Petró János vehette át a megyei príma díjakat, de az ifjúsági príma- és a közönségdíj is gazdára talált. A Weöres Sándor Színházban tartott díjátadó gálán jártunk.

A Príma Primissima országos díjakat 2003 ót adja át a Demján Sándor nagyvállalkozó által létrehozott alapítvány.

A díj, melyet a vállalkozók adományoznak a kultúra és tudomány legjobbjainak, elindítása óta rendkívül sikeres, osztatlan elismerést szerzett, és népszerűsége is óriási lett. A Príma Primissima Díj néhány év alatt szervesen beépült a társadalom szövetébe, és a nagyközönség mellett a vállalkozók legjava is felismerte a díj rangját, értékeit. Ennek vitathatatlan bizonyítéka, hogy már 2005-ben a Príma Primissima területi Príma díjak rendszerével egészült ki. A magyar szellemi élet, kultúra, tudomány és művészet támogatásában tavalyelőtt már mind a tizenkilenc megye képviseltette magát.


Elolvasom  

Forrás     Frisss.hu
A séi zongoraművész lett a Jubileum arca, ezzel 1 millió forintot nyertSikerült a fiatal vasi zongoristának a lehetetlen, összejött a kellő voks! Gratulálunk!

Ahogy mi is megírtuk, idén 10 éves az Új Európa Alapítvány, ebből az alakalomból 5 ifjú tehetség kaphatja meg művészeti kategóriában a Jubileum arca és a tehetség nagykövete címet. Előzetesen több száz eddigi nyertesből választottak ki 20 főt, akik között ott volt Kiss Márton zongoraművész is. Azok nyerhettek, akikre legtöbben voksoltak.


Elolvasom  

Forrás     Nyugat.hu
Kiss Márton Balázs lesz a Jubileum arca?Idén 10 éves az Új Európa Alapítvány. Ennek alkalmából 5 ifjú tehetség kapja meg a művészeti kategóriában a Jubileum arca és a tehetség nagykövete címeket. A több száz eddigi nyertesből kiválasztottak 20 főt, akik között ott van Kiss Márton Balázs, séi zongorista is. De mit kell tudni róla?

Művészcsaládból származik, édesapja a szombathelyi szimfonikus zenekar vezetője, kürtművész, édesanyja fuvolaművész. Hatéves korában kezdett el zongorázni saját elhatározásából. Egy vendégségben látott oldalára fordított, barna zongora tetszett meg neki.


Elolvasom  

Forrás     Frisss.hu
-

123