Zene mindenkinek
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

Szeretném Önökkel megismertetni 2016-ban induló koncertsorozatomat, melynek címe: „Zene mindenkinek”.

Nagy álmom, hogy Magyarország összes településére elvigyem a zenét, és koncertet adhassak az olyan emberek számára is, akik anyagilag vagy egészségügyileg nem engedhetik meg maguknak, hogy a nagyobb városokba utazzanak ezért az élményért. Véleményem szerint mindenki rászolgál arra, hogy a kultúra ezen ágával is megismerkedjen, vagy ha már megtette, élvezhesse.

Szeretném, ha a hasonló ideával tevékenykedő zenészek országszerte csatlakoznának ehhez a kezdeményezéshez, és felvennék velem a kapcsolatot.Fontos informácó, hogy ezek a koncertek jótékonysági koncertek lennének, melyek a település javát szolgálnák valamilyen formában. A bevétel ezidáig és a jövőben többek között iskola, kórház, templom, renovációs munkák számára lett felajánlva. A koncerért a fellépők külön honoráriumot a költségtérítésen kívül nem igényelnek, de természetesen minden támogatást szívesen fogadunk.

A hangversenyhez zongorát magam tudok biztosítani, amit a helyszíntől kérek, az az esemény meghirdetése és egy helyszín biztosítása. Természetesen amennyiben a helyszínen rendelkezésre áll hangszer, az mindig külön öröm, hiszen egy hangversenyzongorát hallani mindig élmény, legyen az ember a zongora billentyűzet, vagy közönség felőli oldalán.

Igyekszem összekötni helyi zenészekkel, hírességekkel, helyi programokkal a koncerteket, például Jászberényben egy énekfesztivál keretein belül zajlott a koncert. Az eddigi tapasztalatok alapján a nézőtér mindig tele volt, ez helyszíntől függően 50-250 főt jelentett.

Nagyon sok törpefalu, és olyan község található Magyarország területén, ahol nem megoldható egy ilyen koncert, ez esetben jó ötlet lenne, ha az egymáshoz közel fekvő településeket egy koncertbe össze lehetne fogni. Amennyiben egymáshoz közel fekvő települések kérnek koncertet, igyekeznék egy napon többször is előadni, ezért mindig kérem a szervezőket, hogy kommunikáljanak szomszéd falvakkal, városokkal, ha ere lehetőséget látnak.

A koncert időpontjai és helyszínei bármilyenek lehetnek. Templomi koncert, iskolai koncert, faluházi matiné, a lényeg, hogy a település határain belül legyen, és a „Zene mindenkinek” név alatt fusson.

A programot illetően a komolyzenétől a filmzenén át a crossoverig bármi szóba jöhet, természetesen kívánság szerint. Volt már különleges kívánság is, mint például az Ismerős arcok: Nélküled című slágere.

A projektet támogatásáról biztosította többek között Vásáry Tamás karnagy, V. Németh Zsolt államtitkár és Hende Csaba volt honvédelemügyi miniszter, Yvonne Dederick és a Grandioso Management.

 

 

Kiss Márton

Zongoraművész